
Eszterházy torta
Bár eredetéről megoszlanak a vélemények, valószínűsíthető, hogy a nagy ínyenc hírében állt Galántai herceg, Eszterházy Pál Antal számára készítették. Diós tojásfehérjehabból sütött lapok és narancslikőrös diókrém rétegek váltogatják egymást, tetejét levélerezet mintában, csokoládéval csíkozott fondant, oldalát diópanír díszíti.
A fotó csak illusztráció. A termékek díszítése eltérhet a fotón látottaktól.
Részletek:
- Fogyaszthatósági idő2
- Tárolás0-5
- Szállítási idő2 nap
Összetevők: Összetevők listája
Összetevők: cukor, dió 21%, tojáslé, vaj, fondant (cukor, glükózszirup, víz, emulgeálószer: E471, étkezési sav:citromsav), víz, bevonó zselé (glükózszirup, víz, cukor, zselésítő anyag: pektinek, étkezési sav: citromsav, tartósítószer: kálium-szorbát), citruslikőr (víz, finomszesz, fruktóz-glükózszörp, aromák, étkezési sav: citromsav), sárgabarack lekvár (sárgabarack 40%, cukor, glükóz-fruktóz szirup, nedvesítőszer: szorbitok; zselésítőanyag: pektinek; étkezési sav: citromsav; stabilizátor: nátrium-citrátok, kalcium-citrátok;tartósítószer: kálium- szorbát), vanília ízű pudingpor (kukoricakeményítő, étkezési só, aroma, színezék:E160a, E101), zsíros tejpor, csokoládé (kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer:szójalecitinek, vanília aroma).
Kis mennyiségben alkoholt tartalmaz.
| Átlagos tápérték | 100 g-ban |
| Energia: 1698 kJ/407 | kcal |
| Zsír: 24,9 | g |
| -amelyből telített zsírsavak: 8,3 | g |
| Szénhidrát: 39,7 | g |
| -amelyből cukrok: 34,5 | g |
| Fehérje: 5,4 | g |
| Só: 0,1 | g |































































































