Az 1930-as évek elején Szamos Mátyás egy híres dán cukrászmestertől leste el a kiváló minőségű marcipán készítésének fortélyait. A mester azt is megmutatta neki, mi mindent lehet készíteni a nemes masszából. Az ifjú Szamos Mátyás a sok gyakorlásnak, rátermettségének és jó kézügyességének köszönhetően hamar megtanulta, hogyan készítsen csodás rózsaszirmokat a kiváló marcipán alapanyagból.
Szamos Mátyás ugyanazzal a lelkesedéssel bővítette apránként cukrászati termékpalettáját, mint amellyel marcipán-kreációit is készítette. Az ízletes sütemények és torták a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek szerint készültek, és csokoládé manufaktúrájában is a régi receptek alapján gyártotta a legkiválóbb minőségű bonbonokat.
A titkok, a receptek és az a különleges szenvedély, amellyel Szamos Mátyás megalkotta kreációit, generációról generációra száll a családban. Mára a Szamos Magyarország egyik legismertebb családi vállalkozása lett, és termékeinek különlegesen kiváló minősége méltán híres messze az országhatárokon túl is.
A Szamos család az osztrák Haderer cukrászattal közösen a 90-es évek elején nyitotta meg első kávéházát Budapesten. A páratlan atmoszféra és az ízletes cukrászati kreációk igen hamar kiemelkedő sikert hoztak. Ma már 20 Szamos kávéházban nyílik lehetőségünk arra, hogy engedjünk a finomságok csábításának.
Szamos Margit 96 éves koráig szigorúan felügyelte a termékek minőségét.
A Szamos Mátyás által az előző évszázad 30-as éveiben alapított cég ma Magyarország egyik legismertebb családi vállalkozása.
Termékeinket az Üzletek menüpont alatt felsorolt cukrászdáinkban és édességboltjainkban, valamint házhozszállítási szolgáltatással működő webshopunkban találja meg. Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel várjuk megkeresését Kapcsolat menüpontunkon keresztül.
Desszertjeink és kávéházi süteményeink országosan is elérhetőek a kereskedelmi- és a benzinkút hálózatokban. Amennyiben viszonteladóként szeretne jelentkezni, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot kereskedő kollégáinkkal a Kapcsolat menüponton belül.