A Szamos Marcipán egyik legismertebb, hamisítatlan tortája, melynek fő alkotóeleme a marcipán. Arany barnára sütött piskóta lapok, belga csokoládékrém és marcipán rétegek követik egymást, majd marcipánnal burkoljuk. Tetejét „Marcipán” feliratú csokoládé lapocskák díszítik.
Összetevők: tojáslé, mandulamarcipán kétszeres (cukor, mandula 28%, glükóz-fruktóz szirup, víz, tartósítószer: kálium-szorbát, nedvesítőszer:invertáz, aroma), cukor, mandulamarcipán egyszeres (mandula 47%, cukor, víz, glükózszirup, tartósítószer: kálium-szorbát, nedvesítőszer:invertáz), csokoládé (kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer: szójalecitinek, vanília aroma), vaj, búzaliszt, víz, napraforgó olaj, vaníliás cukor (cukor, vanília kivonat, természetes vanília aroma), étkezési sav (ecetsav), színezék (E100, E160c, E170).
Átlagos tápérték 100 g-ban
Energia: 1680 kJ/402 kcal
Zsír: 20,8g
-amelyből telített zsírsavak: 8,1g
Szénhidrát: 45,4g
-amelyből cukrok: 39,3g
Fehérje: 6,7g
Só: 0,07g