Bár eredetéről megoszlanak a vélemények, valószínűsíthető, hogy a nagy ínyenc hírében állt Galántai herceg, Eszterházy Pál Antal számára készítették. Diós tojásfehérjehabból sütött lapok és narancslikőrös diókrém rétegek váltogatják egymást, tetejét levélerezet mintában, csokoládéval csíkozott fondant, oldalát diópanír díszíti.
Összetevők: cukor, dió 21%, tojáslé, vaj, fondant (cukor, glükózszirup, víz, emulgeálószer: E471, étkezési sav:citromsav), víz, bevonó zselé (glükózszirup, víz, cukor, zselésítő anyag: pektinek, étkezési sav: citromsav, tartósítószer: kálium-szorbát), citruslikőr (víz, finomszesz, fruktóz-glükózszörp, aromák, étkezési sav: citromsav), sárgabarack lekvár (sárgabarack 40%, cukor, glükóz-fruktóz szirup, nedvesítőszer: szorbitok; zselésítőanyag: pektinek; étkezési sav: citromsav; stabilizátor: nátrium-citrátok, kalcium-citrátok;tartósítószer: kálium- szorbát), vanília ízű pudingpor (kukoricakeményítő, étkezési só, aroma, színezék:E160a, E101), zsíros tejpor, csokoládé (kakaómassza, cukor, kakaóvaj, emulgeálószer:szójalecitinek, vanília aroma).
Kis mennyiségben alkoholt tartalmaz.
Átlagos tápérték 100 g-ban
Energia: 1698 kJ/407 kcal
Zsír: 24,9g
-amelyből telített zsírsavak: 8,3g
Szénhidrát: 39,7g
-amelyből cukrok: 34,5g
Fehérje: 5,4g
Só: 0,1g