A kiadó előszava
"Tisztelt Olvasó!
Borbély Béla Bonbonkönyve után elkészült a Mester második kötete, a Desszertkönyv, amely ismereteket és recepteket tartalmaz a cukrászat és az édességkészítés világából.
A könyv írója a recepteken és a technológiai leírásokon túl megosztja velünk a szakmai múltjával kapcsolatos történeteit és személyes gondolatait is.
A könyvet bőséges fényképanyag és a szerző saját grafikái illusztrálják, de Borbély Béla néhány festménye is megjelenik a képek sorában.
A termékek köre igen széles: a könyv foglalkozik a különféle csemegékkel, desszerttortákkal, krémtortákkal, valamint a fagylalt-és parfékészítés titkaival is.
Borbély Béla nagy szakmai tudás birtokában a szakma régi receptjeinek sorát a saját kreációival kiegészítve foglalja össze az - elsősorban szakember - olvasó számára.
A könyv írójának legfőbb erényei a gondosság és a precizitás, a minőség iránti feltétlen elkötelezettség, a jó szakmai hagyományok tisztelete és a törekvés azok megörökítésére.
Mindezeken túl van még valami, ami kiemeli a művet a hasonló receptkönyvek sorából: A szerző személyisége és művészi kvalitásai. Borbély Béla művésze a szakmájának, de jól bánik a tollal és az ecsettel is. Személyes hangvételű elmélkedései és a festményei egyaránt élvezetesek és szerethetők. A festmények művészi értékét nem tisztünk megítélni, ezt majd az utókor fogja megtenni. Biztos vagyok benne, hogy az olvasóinak szakmai élményt nyújt majd e könyv, a kézműves cukrász szakmának pedig segít a fennmaradásban és a felemelkedésben.
Budapest, 2013. november"