Különleges csokoládés piskótarétegek közé baracklekvárt töltünk, majd belga csokoládéval mártjuk, ez a Sacher torta!
Hozzávalók:
Tészta: 15 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, 7 db tojás, 13 dkg porcukor, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt
Töltelék: 40 dkg baracklekvár, 10 dkg cukor (híg lekvár esetén)
Ganache: 30 dkg étcsokoládé, 2 dl tejszín
Elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, közben a tojássárgáját egyenként, keverés közben hozzá adjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A csokoládét kíméletesen, gőz fölött felolvasztjuk és a vajas keverékhez adjuk, majd lassú mozdulatokkal a tojásfehérjét, végül a lisztet is belekeverjük. A tésztát egy 22 cm átmérőjűtortaformában enyhén homorúan elsimítjuk, 160-180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük. 15-20 perc sütés után a torta tetejét egy alkalommal bepermetezzük vízzel. Az elkészült tészta peremét kicsit legömbölyítjük, majd lapjában kettévágjuk és a forralt baracklekvár felével betöltjük. A lekvár másik felét felfőzzük, amennyiben szükséges hozzáadjuk a cukrot, és a torta tetejét és oldalát megkenjük vele. Ráöntjük a csokoládéból és tejszínből készített ganache-t, és elsimítjuk.
Ganache készítése: a tejszínt felforraljuk, majd az olvasztott csokoládéhoz keverjük 3-4 részletben, míg homogén krémet kapunk.
Hűtőszekrénybe ne tegyük, fedett műanyag dobozban tároljuk fogyasztásig!
2018. 07. 20.