Régió kiválasztása
A termékválaszték, a fizetési és átvételi módok régiónként eltérőek lehetnek.
Kérjük, válasszon a következő régiók közül:

További információk a Régiókról

Budapest:

Lehetséges átvételi módok:
- Bolti átvétel 12:00-tól: választható üzletek: Allee cukrászda, Árkád cukrászda, Budai Cukrászda, Marcipán Cukrászda, Mom Park Cukrászda, Szamos Cafe és Csokoládé Múzeum, Szamos Gourmet Ház, Szépkilátás Cukrászda, Szamos GoBuda
- Kiszállítás Budapest területén 8:00 – 14:00 között, melynek költsége 1390 Ft. 5000 Ft rendelési érték felett ingyenes.
Lehetséges fizetési módok: online fizetés, készpénzes fizetés, előreutalás.

Budapest agglomerációja:

Lehetséges átvételi módok:
- Bolti átvétel 12:00-tól: választható üzletek: Vörösvár Cukrászda – Pilisvörösvár, Múzeum Cukrászda – Szentendre.
- Kiszállítás Budapest vonzáskörzetében 8:00 – 14:00 között, melynek költsége 3990 Ft. 10 000 Ft rendelési érték felett ingyenes.
Választható települések: Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csobánka, Csömör, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gyál, Halásztelek, Kerepes, Kistarcsa, Leányfalu, Mogyoród, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Pomáz, Remeteszőlős, Solymár, Szentendre, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Tahi, Taksony, Tárnok, Telki, Törökbálint, Üröm, Vecsés
Lehetséges fizetési módok: online fizetés, készpénzes fizetés, előreutalás.

Országos házhozszállítás:

Az országos házhozszállítást a GLS csomagküldő szolgálat végzi.
A kiszállítás várható időpontjáról a GLS értesíti a megrendelőt e-mail-ben és SMS-ben. A GLS csomagküldő call center központi telefonszáma: +36 29 88 67 00, +36 20 890 0660.
Országos kiszállítás díja: 2490 Ft. A kiszállítás 14990 Ft felett ingyenes.
A kiszállítás szombat, vasárnap és hétfői napokon szünetel.
Lehetséges fizetési módok: online bankkártyás, készpénzes fizetés.

Mandulás egérke minyon - Recept

A minyon apró sütemény, ami rengeteg változatban készül: világos vagy kakaóval színezett, kettő vagy több réteg piskótatésztából és krémtöltelékkel. Formájának csak a cukrász fantáziája szab határt, de általában kocka vagy kupola alakú, tetején díszítéssel. Tölteléke, ízesítése a legkülönfélébb lehet, kívülről az ízesítésnek megfelelő színű cukormázzal van bevonva.

Hozzávalók 25 darabhoz:

Tésztához: 75 g natúr marcipán, 2 tojásfehérje, 20 g cukor, 20 g liszt 3 g sütőporral elkeverve, 15 g porcukor 

Töltelékhez: 165 gr aranykrém: vaj és vanília puding kihabosított elegye, 8 g amaretto di sarrono mandulalikőr, 25 g őrölt, ízlés szerint lehet pirított mandula.

Bevonat 220 g fehér színű fondant (ezt érdemes készen megvásárolni)

Díszítéshez fehér csokipasztilla, étcsokoládé, piros színező szer (lehet szörp is)

Elkészítés:

Tészta: A marcipánt annyi tojásfehérjével felpuhítjuk, hogy kenhető állagú legyen. A maradék tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a képlékeny marcipán masszához, majd a sütőporral elkevert lisztet is. 

A masszát nyomózsákba, vagy egy tiszta tasakba töltjük, majd csepp alakú halmokat készítünk. A tetejét vékonyan megszórjuk porcukorral, majd 180˚C fokon kb. 15-18 perc alatt készre sütjük, közben figyeljük, nehogy túlsüssük. 

Krém: A krém hozzávalóit egy nagy tálban robotgéppel alaposan kikeverjük.

Összeállítás:

A megsült piskóta cseppeket mindenképpen hagyjuk kihűlni, ellenkező esetben a krém megolvadna rajta. A mandulakrémet habzsákba töltjük, és a tészta cseppekre kis köröket leírva egy krémtornyot hozunk létre, majd a csepp kiálló végénél, krémből is csinálunk egy kisebb halmot farkincának. Az egészet fagyasztóba tesszük dermedni.

A kész fondant 55-60 fokosra felmelegítjük, vízzel hígítjuk, hogy folyós állagú legyen.

A fagyasztott, félig kész süteményeket a fondantba merítjük, és egy villa segítségével a süteményrácsra tesszük lecsepegni.

Mielőtt a fondant teljesen megszilárdult, egy fehércsoki pasztillát kétfelé vágunk, ezek lesznek a fülei. Miután megszilárdult, folyékony étcsokiból szemet, folyékony fehércsokiból farkincát, illetve színezett fehércsokiból pedig orrot készítünk neki.

2018. 07. 26.

Mignon Recept Szamos