Régió kiválasztása
A termékválaszték, a fizetési és átvételi módok régiónként eltérőek lehetnek.
Kérjük, válasszon a következő régiók közül:

További információk a Régiókról

Budapest:

Lehetséges átvételi módok:
- Bolti átvétel 12:00-tól: választható üzletek: Allee cukrászda, Árkád cukrászda, Budai Cukrászda, Marcipán Cukrászda, Mom Park Cukrászda, Szamos Cafe és Csokoládé Múzeum, Szamos Gourmet Ház, Szépkilátás Cukrászda, Szamos GoBuda
- Kiszállítás Budapest területén 8:00 – 14:00 között, melynek költsége 1390 Ft. 5000 Ft rendelési érték felett ingyenes.
Lehetséges fizetési módok: online fizetés, készpénzes fizetés, előreutalás.

Budapest agglomerációja:

Lehetséges átvételi módok:
- Bolti átvétel 12:00-tól: választható üzletek: Vörösvár Cukrászda – Pilisvörösvár, Múzeum Cukrászda – Szentendre.
- Kiszállítás Budapest vonzáskörzetében 8:00 – 14:00 között, melynek költsége 3990 Ft. 10 000 Ft rendelési érték felett ingyenes.
Választható települések: Alsónémedi, Biatorbágy, Budajenő, Budakalász, Budakeszi, Budaörs, Csobánka, Csömör, Diósd, Dunaharaszti, Dunakeszi, Érd, Fót, Göd, Gyál, Halásztelek, Kerepes, Kistarcsa, Leányfalu, Mogyoród, Nagykovácsi, Nagytarcsa, Páty, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Pomáz, Remeteszőlős, Solymár, Szentendre, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Tahi, Taksony, Tárnok, Telki, Törökbálint, Üröm, Vecsés
Lehetséges fizetési módok: online fizetés, készpénzes fizetés, előreutalás.

Országos házhozszállítás:

Az országos házhozszállítást a GLS csomagküldő szolgálat végzi.
A kiszállítás várható időpontjáról a GLS értesíti a megrendelőt e-mail-ben és SMS-ben. A GLS csomagküldő call center központi telefonszáma: +36 29 88 67 00, +36 20 890 0660.
Országos kiszállítás díja: 2790 Ft. A kiszállítás 14990 Ft felett ingyenes.
A kiszállítás szombat, vasárnap és hétfői napokon szünetel.
Lehetséges fizetési módok: online bankkártyás, készpénzes fizetés.

Dobostorta - Recept

Sokunk kedvence a Dobostorta! Kör alakú torta, amelyben öt Doboslap között Doboskrém található. A Doboslap és a Doboskrém közel egyenlő vastagságú. A Dobostorta tetejét az aranybarnára karamellizált cukorral készített Dobostető alkotja. Most megosztjuk veletek a Szamos receptjét.

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta:                                                     

180 g tojássárgája                                                                          
90 g cukor                                                                                                
270 g tojásfehérje                                
90 g cukor                                              
180 g liszt                                            
50 g olvasztott vaj

Krém:

200 g egész tojás  
200 g cukor  
230 g vaj
270 g étcsokoládé
20 g vaníliás cukor

Díszítés:

50 g dió (panír)
130 g cukor (tető)

A doboslapok készítése: a tojássárgákat  90 g cukorral, majd a tojás-fehérjéket a másik 90 g cukorral habbá verjük, a kettőt óvatosan elkeverjük, olvasztott vajat adunk hozzá, majd a lisztet is hozzákeverjük. Ebből teflonpapíron doboslapokat készítünk, és 180 C-on kisütjük őket.


A töltelék készítése: a tojásokat a cukorral vízgőzön állandó keverés mellett 40-50 C-ig felmelegítjük, majd hűlésig habosra verjük, ekkor kerül bele a vaníliás cukor. Közben a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, végül a csokoládés vajkrémhez hozzákeverjük a tojáshabot.

A doboslapok  közül ötöt ezzel a krémmel töltünk meg, a tetejét is átkenjük krémmel, oldalát darált dióval panírozzuk. A hatodik lapra dobos karamell cukrot készítünk, és azzal borítjuk be a tortát, majd a dobostetők mentén felvágjuk.

2020. 03. 17.

dobos torta recept sütemény Szamos torta